تهران – خیابان پیروزی ، روبروی خیابان پنجم نیرو هوایی (روبروی مترو نیرو هوایی) ، مجتمع نسیم ، طبقه اول ، واحد 1

clinicbina@

تلفن تماس : ۷۷۴۶۸۴۱۸-۰۲۱

افسردگی چیست؟

افسردگی چیست؟ افسردگی همیشه با گوشه گیری و ساکت بودن همراه نیست .گاهی افسردگی همراه با پرخاشگری است. تعدادی از افراد افسرده ممکن است شخصیت تهاجمی داشته باشند. درگیری و نزاع به وجود آورند و به دیگران آسیب برسانند. مردم هرگز فکر نمی کنند این گونه آدم ها, آدم های افسرده ای باشند. تحقیقاj نشان می دهند افرادی که رفتارهای ضد اجتماعی دارند به میزان بالایی گرفتار افسردگی هستند.

افسردگی چیست؟

افسردگی صرف غم و اندوه شدید نیست. این اختلال مغز و بدن هر دو را تحت تاثیر قرار می دهد. از جمله شناخت و رفتار و سیستم ایمنی و سیستم اعصاب پیرامونی را و از آن رو اختلال دانسته می شود که صرف احساسات منفی گذرا نیست مانند غمگینی، بلکه در کارکردهای روزمره فرد مانند کار و تحصیل و ارتباطات او اخلال ایجاد می کند و وضعیتی پیوسته و دیرپا و فراگیر است و نه مانند سوگ و اندوه که موجی گذرا باشد.

تفاوت افسردگی با سوگ

تفاوت افسردگی با تجربه سوگ دارد این است که فرد سوگوار دنیا را بی معنا و خالی می بیند در اثر مرگ عزیزی، اما فرد افسرده کانون پوچی و بدی را در درون خودش احساس می کند (احساس گناه ناسالم) و این همراه با احساسات درماندگی و یاس و نفرت از خود است و فرد ناتوان از تجربه لذت (اختلال در مرکز پاداش مغز) و خواب و اشتها و میل جنسی و علاقه اش به تفریح کم یا قطع می شود و سطح انرژی اش پایین می آید و نمی تواند بر کارش تمرکز کند و نیز حرکات و واکنشهای بدنی اش کند می شود (کندی حرکتی) و احساسات گناه و افکار خودکشی هم دارد (بسته به شدت و ضعف افسردگی).

از دیگر نشانه ها گریه کردن ناگهانی و زیاد و دائم، یا اشک آلودی بی دلیل توام با فقدان علاقه به معاشرت و فعالیت های مفید و بی توجهی به بهداشت فردی و ظاهر، رفتار منفعلانه و بی انرژی، بی قراری، و کندی حرکتی و شناختی است. در رواندرمانی این اختلال لازم است به اضطراب و سپس احساسات خشم و گناه و غم فرد توجه شود و فرد بتواند این احساسات دردناک را به شکل سالمتری تجربه و حل و فصل کند.

دلایل ایجاد افسردگی

سرزنش كردن خود يكی از مهمترين دلايل مبتلا شدن به افسردگی است. وقتی دائما به خاطر شكست ها و مشكلات زندگی خودمان را مورد انتقاد قرار مي دهيم ، به تدريج پيام “تو بدی” را به خودمان  ارسال می كنيم و احساس حقارت را در اعماق وجودمان  لمس می كنيم. فرقی نمی کند به خاطر چه چیزی خودمان را سرزنش می کنیم، تا زمانی که این کار را ادامه می دهيم زندگی را  به کام خود تلخ می کنیم و دنیا برایمان جهنم خواهد شد.

لطفاً به جای اين کار درس ها و تجاربی كه در اثر اين انتخاب يا  تصميم اشتباه گرفته ايم را مدنظر قرار بدهيد. يادمان باشد كه مشكلات باعث آگاهی ما می شوند  و اين تجارب بسيار ارزشمند هستند. بدون اين تجارب اگر دوباره در همان  جايگاه اوليه قرار بگيريم مسلماً اشتباهات را مجدد  تكرار خواهيم كرد

اثرات افکار بر افسردگی

افکار منفی و تمرکز بر روی اتفاقات و باورهای بد خواه نا خواه فرد را به سمت افسردگی می کشاند که نباید به ذهنتان اجازه ورود و ادامه به این مسیر را بدهید. رفتار، احساس، فکر و گفته های دیگران را به خودت نگیر. آنها عقاید خود را بر پایه نظام باورهایشان بیان می کنند. هر آنچه دیگران در مورد تو می اندیشند، در حقیقت درباره تو نیست، بلکه در مورد خود آنهاست.

 افسردگی فصلی چیست؟

افسردگی فصلی نوعی اختلال عاطفی است که معمولا در زمان مشخصی از سال روی می دهد. ابتلا به این سندروم در اوایل فصول اتفاق می افتد و در پاییز و زمستان شایع تر است.

اندوه بی دلیل، از نشانه های اصلی آن است و عواملی مثل کم خوابی، بد خوابیدن، تغییر الگوی تغذیه و اشتها، از دست رفتن علاقه نسبت به چیزهایی که قبلا لذت بخش بوده اند، افکار پوچ، احساس گناه و سرزنش خود، مقصر دانستن خود در همه موارد زندگی، بی تفاوتی به مسائل زندگی، بدبینی و… از جمله علایم افسردگی فصلی هستند که معمولا در اوایل فصول سال روی می دهد. طی این فرایند با تغییر فصل، فرد شاهد تغییراتی در خلق و خو و روحیات خود می شود.  در این مدت افراد نسبت به انجام فعالیت های روزانه بی رغبت شده و از احساس پوچی رنج می برند.

علت این اختلال در پاییز و زمستان می تواند  تغییر در زاویه تابش خورشید و کوتاه شدن روزها باشد.  در ابتدای فصول سرد به علت تغییرات جوی و کاهش نورگیری در کارکرد هورمون های بدن اختلالاتی ایجاد شده و ساعت بیولوژیک بدن دستخوش تغییراتی میشود.

راه های پیشگیری از افسردگی فصلی چیست؟

برای کاهش تبعات این سندروم باید در فصول سرد سال، افراد مبتلا، فعالیت های روزانه خود را افزایش دهند و بیشتر در معرض هوای آزاد و نور خورشید قرار بگیرند. سحرخیزی، ورزش، تغذیه مناسب و شرکت در فعالیتهای گروهی می تواند به بهبود حالات روحی این افراد کمک کند.

  • نور را زیاد کنید.
  • غذاهای ترش کمتر مصرف کنید.
  • گردش و تفریح یادتان نرود
  • پیاده روی روزی ۲۰ دقیقه بهترین درمان است
  • از رنگ های گرم استفاده کنید
  • از ویتامین ها غافل نشوید
  • یک برنامه ریزی جدید برای زندگی خود داشته باشید.
  • سلامت بدنی مثل ورزش و سلامت روانی مثل یاد گرفتن چیزی جدید می تواند جزو برنامه شما باشد.
  • تغییرات را از اهداف کوچک مثل خواندن یک کتاب کم حجم یا قدم زدن روزانه ۱۰ دقیقه شروع کنید.

پیام بگذارید

(0 دیدگاه)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *