قهر کردن نوعی تجاوز است

قهر کردن نوعی تجاوز است.


قهر کردن نوعی تجاوز است .از تجاوزهای معنوی در رابطه است. به این دلیل که فردی که قهر می کند. تصمیم دارد شما را نادیده بگیرد و تحت فشار روانی قرار دهد. فردی که قهر می کند علائم های خود شیفتگی را از خود نشان می دهد.

قهر کردن نوعی تجاوز است

قهر کردن رفتاری کودکانه است و نشان از عدم عزت نفس و اعتماد به نفس و هم چنین عدم توانایی حل کردن مسئله است. رفتاری اکتسابی از خانه و خانواده است. قهر کردن روشی برای حذف و یا از بین بردن بحث و مجادله است. ولی هیچ گاه حل مشکل در رابطه نخواهد کرد.

اگر شما قربانی چنین واکنش روانی هستید. بدانید این حق شما نیست و بایستی در ابتدا در خود تغییراتی انجام دهید و سپس در رابطه تغییراتی ایجاد کنید. قهر کردن شریک در رابطه با شما به واسطه شما می تواند تقویت و یا از بین برود.

بدانید قهر کردن روشی است که او استفاده می کند تا شما را تحت فشار قرار دهد. خواسته و نیاز خود را برآورده نماید و هم چنین موقعیت و شرایط را کنترل نماید. زمانی که در شما ترس از تنهایی و طرد شدگی وجود داشته باشد. قربانی قهرهای او خواهید شد و او شما را به خوبی کنترل خواهد کرد. بنابراین بهتر است احساس ارزشمندی و عزت نفس خود را تقویت کنید تا احساس تنهایی و طرد شدگی در شما کم شود.

نکات موثر در مقابله با قهر

به خاطر داشته باشید قهر کردن حاصل عدم اطمینان و عدم کنترل می باشد و این مشکل اوست نه شما. شما می توانید بگویید: می دونم الان مشکلی هست که نمی توانیم مدیریتش کنیم. چیزی هست که من بتونم کمک کنم؟. اگر جوابی نداد به عنوان جواب او مبنی بر این که کمکی از شما نمی خواهد بپذیرید. در ادامه روش های معمول و عادی زندگی خود را از سر بگیرید تا وقتی که بخواهد صحبت کند.

به خاطر داشته باشید رفتار او بر اساس نیاز، خواسته و توقعی ایجاد شده. که برآورده نشده است. پس در زمانی که آرام تر است با او صحبت کنید. که چگونه نیاز، خواسته و توقع خود را بیان کند تا در یک موقعیت برنده – برنده بتوانید نتیجه بگیرید.

عکس العملی ( خوب و یا بد ) به قهر کردن او نشان ندهید. هر گونه عکس العملی به معنای پاداشی روانی برای رفتار او خواهد بود و رفتارش را تقویت خواهد کرد. پس پاداش دادن را متوقف کنید.

ذهن خوانی نکنید.

تلاش نکنید نیاز، خواسته و توقع او را حدس بزنید. چنین توانایی در ما وجود ندارد تا بتوانیم ذهن دیگران را بخوانیم. اگر این کار را انجام دهید به دلیل خطاهایی که در حدس هاس شما بوجود می آید. او دیگر افکار خود را با شما تبادل نخواهد کرد. بنابراین بهتر است، زمانی که آرام تر است بیشتر از او سئوال کنید تا حدس بزنید.

احساس او را محترم بدانید.

یعنی بگویید: می فهمم که ناراحت هستی. و یا بگویید: متاسفم که ناراحت شدی. ولی این به این معنی نیست که شما اشتباه کرده اید. بلکه از این که او در این موقیت ، احساس خوبی ندارد، احساس تاسف کرده اید.

افرادی که قهر می کنند عموما در انکار هستند. یعنی آن ها نمی توانند رفتار و احساس خود را ببینند و رفتار های آسیب زننده را هم برای خود و هم برای دیگران درک کنند.

بهترین روش آشتی با واقعیت است.

شما می توانید نقش موثری در این امر داشته باشید. به عبارتی آن ها افرادی مسئولیت پذیر نیستند و زحمت راه حل پیدا کردن را به خود نمی دهند. هم چنین بسیاری از اختلافات از آن چه می گویید شروع نمی شوند. بلکه از این شروع می شوند که چگونه می گویید. بنابراین یکی از بهترین روش ها تقویت فن بیان برای بر طرف کردن مشکلات و به خصوص مشکل قهر کردن، می باشد.

لا تعليق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *