تهران – خیابان پیروزی ، روبروی خیابان پنجم نیرو هوایی (روبروی مترو نیرو هوایی) ، مجتمع نسیم ، طبقه اول ، واحد 1

clinicbina@

تلفن تماس : ۷۷۴۶۸۴۱۸-۰۲۱

ناخن جویدن کودک

ناخن جویدن کودک

ناخن جویدن کودک یک عادت شایع است که ممکن است به علت استرس، اضطراب یا عصبیت رخ دهد. این عادت ممکن است در برخی از کودکان به صورت موقت باشد و خودبخود توقف کند. اما در برخی دیگر ممکن است به یک عادت مزاحم تبدیل شود.

ناخن جویدن کودک

برای کمک به کودکان برای ترک این عادت، می‌توانید از روش‌هایی مانند تشویق مثبت، توجه به علل عصبیت یا استرس کودک، استفاده از روش‌های تحریکی مانند جویدن گوشته‌ی زنجبیل یا استفاده از پوشک یا باند ناخن استفاده کنید. همچنین می‌توانید با مشاوره با متخصصین روان‌شناسی یا پزشک کودکان نیز بهترین راه حل برای کودک خود را پیدا کنید.

دلایل جویدن ناخن 

  • تسکین استرس و نگرانی: ناخن جویدن برای بعضی از کودکان یک راه برای کاهش استرس، نگرانی و تنش است. این عمل به آنها احساس آرامش و راحتی می‌دهد.
  • عادت‌های خودکار: برخی از کودکان به دلیل عادت‌های خودکار و تکراری، مانند ناخن جویدن، به این عمل پرداخته و آن را به صورت ناخودآگاه انجام می‌دهند.
  • تسکین درد دندان: در بعضی موارد، ناخن جویدن ممکن است به دلیل درد یا عفونت دندان باشد. و کودک برای تسکین درد دندان خود به این عمل متوسل شود.
  • کمبود آهن: کمبود آهن در بدن ممکن است باعث شود کودکان به ناخن جویدن پرداخته و سعی در تقویت ناخن‌های خود داشته باشند.
  • عصبانیت و خستگی: در بعضی موارد، ناخن جویدن به علت عصبانیت، خستگی یا حالات روحی منفی دیگر از سوی کودک انجام می‌شود.

درمان ناخن جویدن

به کودک مهارت مدیریت استرس را بیاموزید

قبل از شروع هر کاری برای ترک عادت کودک باید بدانید ریشه بسیاری از این عادت‌ها داشتن استرس و اضطراب است . به‌ عنوان اولین قدم کمک کنید فرزندتان استرسش را مدیریت کند و آن را پایین بیاورد .

تنفس عمیق کمک زیادی به آرام شدن کودکان می‌کند . طریقه صحیح آن را یاد بگیرید و با فرزندتان تمرین کنید . از او بخواهید در موقعیت‌های استرس‌زا تنفس عمیق را انجام دهد تا آرام شود .

آرام باشید

بچه‌ها خصوصاً در سن پایین ممکن است احساس بدی نسبت به ناخن جویدن خود نداشته باشند و راضی کردن آن‌ها برای ترک این عادت سخت باشد . سعی کنید در این مواقع آرام باشید و با برخورد شدید به کودک فشار وارد نکنید . هر نوع واکنش عصبی شما و فشار بیشتر بر کودک نتیجه برعکس دارد و علاوه بر زیادشدن ناخن جویدن کودک اعتماد به نفس او نیز کم می‌شود . ممکن است برای جلب توجه شما اینکار را تکرار کند .

اضطراب کودک را پایین بیاورید

بچه‌ها معمولاً انعطاف‌پذیری بالایی دارند اما موقعیت‌های اضطراب زایی در زندگی وجود دارند که کنار آمدن و سازگاری با آن‌ها نیاز به‌وقت و انرژی بیشتری دارد. مثل فوت عزیزان ، طلاق والدین ، تغییر مکان زندگی و…

این موقعیت‌های خاص ممکن است ممکن است شروع‌ کننده نشانه‌هایی مثل ناخن جویدن باشد . اگر از این قبیل اتفاقات پر تنش در زندگی کودک اتفاق افتاده است بهتر است در این مورد با او صحبت کنید . اجازه دهید فرزندتان در مورد احساسات ناخوشایندی که تجربه می‌کند با شما گفتگو کند و تخلیه احساسات شود .

 او را از این کار دور کنید

خیلی وقت‌ها بچه‌ها مشغول ناخن جویدن هستند بدون اینکه خود متوجه باشند . و این کار کاملاً ناخود آگاه و از روی عادت انجام می‌شود . یک نشانه یا علامت بین خود و کودک تعیین کنید تا حتی وقتی در جمع هستید بتوانید او را متوجه ناخن جویدنش بکنید. بدون اینکه دیگران متوجه شوند و او خجالت بکشد.

پیام بگذارید

(0 دیدگاه)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *