نگرش همسران به تعارض

نگرش همسران به تعارض


دو مقوله‌ی نگرش همسران به تعارض و توجه به «نیازهای یک‌دیگر» در چگونگی برخورد با تعارض و رفع زمینه‌های آن، اهمیت فراوان دارند؛ چرا که نگرش‌ها و نیاز‌ها، رفتار انسان‌ها را هدایت می کنند.

نگرش :

آن‌ چه اهمیت دارد توجه به نگرش‌های کلیدی مطلبی است که به‌ مثابه ویروس‌های ارتباطی در نگرش همسران نسبت به تعارض، مسمومیت ایجاد می کند. نگرش جامع و سازنده درباره‌ی اختلاف و تعارض از سه رکن تشکیل می شود :

سه رکن نگرش همسران به تعارض

۱- اختلاف میان همسران امری طبیعی و اجتناب‌ ناپذیر است. بعضی از همسران فکر می کنند باید با کپی برابر اصل خود ازدواج کنند و تحمل هیچ مخالفت، سلیقه‌ی متفاوت و نظر دیگری را ندارند.

۲- نیازهای زن و شوهر به یک اندازه معتبر است؛ زن و شوهر با درک نیازهای یک‌دیگر و توجه به تأمین نیازهای دیگری می توانند زمینه‌ی آرامش یک‌دیگر را فراهم کنند.

۳- بهترین راه حل برای حل تعارض، توافق طرفین درباره‌ی موضوع مورد اختلاف است؛ بهترین راه حل برای اختلاف زن و شوهر راه حلی است که در آن منافع هر دو طرف تأمین شود.

نقش درک نیازهای همسر در مدیریت تعارض:

به موازات نقش نگرش در شیوه‌ی مواجه زوجین با تعارض، شناخت و توجه به نیازهای طرف مقابل نقش اساسی در کاهش زمینه های تعارض یا ایجاد بحران در روابط همسران دارد.

ویلیام گلاسر می گوید: «هر کاری که ما می کنیم خوب یا بد، مؤثر یا بی اثر، دردناک یا لذت‌بخش، دیوانه‌وار یا معقول… برای ارضای نیروهای قدرت‌مند درون خودمان است.» به عقیده‌ی وی حتی رفتار نامناسب نیز در اختیار کارکردی ویژه است؛ به‌ طوری که این‌گونه رفتارها به‌ طرزی مخدوش و منحرف یک نیاز روان‌شناسانه را برطرف می کند. هر چه همسران، انگیزه‌ی درونی رفتار طرف مقابل را بیش‌تر درک کنند، بهتر می توانند تغییر مثبت به‌ وجود بیاورند؛ به طوری که اگر در رفع آن نیاز‌ها به همسران‌ شان کمک کنند، شاهد تغییر رفتار همسرشان در جهت مثبت خواهند بود .

لا تعليق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *