تهران – خیابان پیروزی ، روبروی خیابان پنجم نیرو هوایی (روبروی مترو نیرو هوایی) ، مجتمع نسیم ، طبقه اول ، واحد 1

clinicbina@

تلفن تماس : ۷۷۴۶۸۴۱۸-۰۲۱

مهارت کلیدی در تربیت کودک

مهارت کلیدی در تربیت کودک

توجه كردن يك مهارت کلیدی در تربیت کودک است و لازم است كه والدين روش صحيح توجه كردن به كودك را ياد بگيرند. اگر بتوان اين مهارت را به خوبی در مورد كودكان بكار گرفت، باعث افزايش اعتماد به نفس و احساس كفايت در آنها ميشود. اكثر ما فكر می كنيم كه توجه لازم را به كودكانمان داريم، اما بارها از فرزندمان شنيده ايم كه شما هيچ توجهی به من نداريد و از اين بابت از ما گله مند هستند.

مهارت کلیدی در تربیت کودک

معمولاً شنيدن اين حرف ما را نگران و متعجب می سازد، بنابراين روشی كه به كار برده ايم نتوانسته است علاقه و توجه ما را به كودك انتقال دهد.

مهارت توجه كردن :

منظور از توجه كردن در اينجا يعنی توصيف رفتارهای مناسب كودك و در بعضی مواقع تقليد يا تكرار آنچه كه كودك انجام می دهد. با توجه كردن مناسب، پدر و مادر موافقت خود را با رفتار مثبتی كه كودكشان انجام داده نشان می دهند و كودك متوجه می شود كه والدينش رفتار او را تأييد كرده و قبول دارند.

نتايجی كه از توجه مناسب بدست می آيد عبارت است از:

توجه مناسب و به موقع به رفتارهای مثبت و مطلوب كودك باعث افزايش رفتارهای مثبت او می شود. توجه كردن، اگر به درستی انجام گيرد، باعث ايجاد يك رابطه مثبت بين والدين و كودكان می شود.

در زمان بكارگيری مهارت توجه كردن چه اقداماتی بايد انجام شود؟

۱- دقيقاً رفتاری را كه كودك در حال انجام آن می باشد را بازگو كنيد و نشان دهيد كه حواستان به او هست و دركش می كنيد. پس هرگاه يك موقعيت مناسب بوجود
آمد در كنار كودك قرار بگيريد و با حوصله و دقت به رفتارش توجه كنيد. از آنجا كه توجه كردن به رفتار كودك بسيار شبيه به گزارش مجريان مسابقات ورزشی می باشد
كه صحنه وقايع را توضيح می دهند، شما نيز پس از قرار گرفتن در كنار كودكتان كه در حال بازی است، دقيقاً رفتار او را نگاه كنيد و فقط رفتارهای او را عيناً بازگو كنيد

مثلاً زمانيكه كودك در حال بازی با مكعبهايش است، كنارش بنشينيد و بگوئيد: تو داری با مكعبهای سفيد و زرد يك خانه بزرگ درست می كنی؟ حالا پنجره اش را گذاشتی، الان می خواهی… يا مثلاً تو داری يك توپ قشنگ می كشی، الان يك پسر كشيدی و…

پس دانستيم كه توجه كردن به رفتار كودك صرفاً نگاه كردن، يا گفتن اينكه حواسم به توست نمی باشد بلكه بايد با آرامش به دور از عجله و شتاب در كنار او قرار
گرفت و به روش بالا رفتار او را بازگو كرد.

۲- يك روش ديگر برای توجه كردن، تقليد كارهای كودك است. می توان در هنگام توجه كردن كنار كودك نشست و كارهای او را عيناً تقليد كرد. مثلاً كشيدن يك نقاشی يا ساختن يك مجسمه با خمير بازی. به ياد داشته باشيد كه بايد به طور مداوم و هميشگی از اين روش استفاده كرد. بكارگيری گاه به گاه و در فواصل طولانی باعث بی اثر شدن اين روش می گردد. توجه كردن باعث می شود كه به كودك بفهمانيم او را درك می كنيم و به او بازخورد مثبت می دهيم.

كارهايی كه در هنگام توجه كردن نبايد انجام گيرد:

۱- دستور دادن يا دستورالعمل دادن به كودك

در حال توجه به كودك نمی گوييم اين را بنويس، يا اين را نقاشی کن و… يعنی در زمان توجه كردن نبايد به او چيزی را امر كنيم.

۲- پرسيدن سوال از كودك

به هيچ وجه در زمان توجه كردن به خصوص در زمان نقاشی کردن از كودك سوال پرسيده نشود و فقط رفتار او توصيف شود. مثلاً نگویید: (چرا این درخت را رنگ می کنی؟ يا چرا آلان می خواهی نقاشی کنی؟) بلکه بگوييد: می بینم داری نقاشی می کنی، می بینم اینجا درخت هم که هست، حالا برگهای درخت را هم که گذاشتی.

نكته:

  • به وقايع عادی و طبيعی كه در طول روز برای كودك اتفاق می افتد، توجه كنيد.
  • از هر لحظه كوتاه و مناسب برای توجه و تشويق كودك استفاده كنيد.
  • سعی كنيد هر زمان كودك رفتار مناسبی انجام داد و از نظر شما مناسب بود موافقت خود را با آن اعلام كرده و بلافاصله او را تشويق كنيد. مثلاً: آفرين لباس هايت را چه خوب مرتب می كنی، از تو متشكرم.
  • مطمئن باشيد در صورت رعايت و تمرين موارد فوق، كودكتان دستورهای شما را بهتر انجام خواهد داد.

پیام بگذارید

(0 دیدگاه)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *