تهران – خیابان پیروزی ، نبش خیابان رشیدی، پلاک 532، طبقه 4، واحد16

clinicbina@

تلفن تماس : ۷۷۴۶۸۴۱۸-۰۲۱

ذهنیت های طرحواره

طرحواره درمانی

طرحواره درمانی و ذهنیت های طرحواره ای به درمانگر و زوج ها اجازه می دهد . تا درباره آنچه که در درون دنیای ذهنی یک فرد وجود دارد. گفتگو کنند. تبیین های روشن تری در مورد آنچه که تجربه شده . مثل حس های بدنی ، احساسات متنوع ، افکار و باورها ، ارزش ها و موارد دیگر ارائه دهند . 

طرحواره درمانی

هنگامی که یک فرد درباره دلایل و ریشه های الگوهای ناسازگار خود یاد می گیرد . زندگی و روابط او به سمت ساختن یک حس و حال خاص متمایز می شود . تا اینجا فرایندی که متقابلا به خوبی به کار برده شده . ابزار های موثری را به تدریج در پیش روی زوج ها برای توقف عکس العمل های عادی و الگوهای شخصیتی منفی قرار می دهد .

تحقیقات ثابت کرده اند . تنها ۲۳% از جمعیت عمومی از ابتلا به اختلالات شخصیت مبرا هستند . بیشتر از ۷۰% مردم دارای درجات مختلفی از اختلالات هستند . این امر اهمیت طرحواره درمانی را برای درمان . یا تعدیل اختلالات شخصیت را به عنوان یک درمان اختصاصی صد چندان نموده است .

طرحواره ها نیاز های بر آورده نشده فرد در دوران کودکی را منعکس میکنند . آنها نحوه سازگاری با تجارب منفی مثل وجود نزاع های خانوادگی ، طرد شدگی . خصومت یا پرخاشگری . تجاوز از جانب والدین ، مربیان یا همسالان .مراقبت و حمایت نامناسب والدین از فرزندشان را ارائه میکنند .

دو ویژگی رابطه درمانی در طرحواره

  1. رویا رو سازی همدلانه .«یعنی بیان و درک دلایل تداوم طرحواره های بیمار . همزمان رویا رو سازی او برای تغییر ».
  2. باز والدینی حد و مرز دار . « فراهم نمودن چیزی که بیمار به آن نیاز دارد . در دوران کودکی از سوی والدین اش ارضاء نشده است . »

شروع تغییر با مشکل ساز ترین رفتار

رویکرد تغییر در طرحواره درمانی در مقابل رفتار درمانی شناختی قرار می گیرد . درمانگر شناختی – رفتاری احتمالا کار را با جرات آموزی شروع می کند . در طرحواره درمانی درمانگر کار را با طرحواره ها و سبک های مقابله ای اصلی شروع می کند .

سبک ها و پاسخ های مقابله ای

افراد در مواجهه با طرحواره های خود ممکن است . از یکی از سه سبک مقابله ای استفاده کنند . این سه سبک مقابله ای عبارتند از . جنگ ، گریز و میخکوب . گریز و میخکوب که با سه سبک مقابله ای جبران افراطی ، اجتناب و تسلیم هم خوانی دارند .

سنجش و آموزش

در مرحله ی اول ، درمانگر به بیماران کمک میکند. تا طرحواره های خود را بشناسند . به ریشه های تحولی آنها در دوران کودکی و نوجوانی پی ببرند . سنجش یک فرایند چند بعدی است . شامل : مصاحبه درباره تاریخچه زندگی. تکمیل پرسشنامه های طرحواره و تمرین های تصویر سازی ذهنی است .

مرحله تغییر ، درمانگر بسته به نیاز های بیمار راهبردهای شناختی ، تجربی ، رفتاری و بین فردی را در هر جلسه ، به گونه ای انعطاف پذیر به کار می گیرد .

همراهان گرامی می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر با مرکز مشاوره بینا تماس حاصل فرمایند .

 

پیام بگذارید

(0 دیدگاه)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *