تهران – خیابان پیروزی ، روبروی خیابان پنجم نیرو هوایی (روبروی مترو نیرو هوایی) ، مجتمع نسیم ، طبقه اول ، واحد 1

clinicbina@

تلفن تماس : ۷۷۴۶۸۴۱۸-۰۲۱

بهبود ارتباط مادر و دختر

بهبود ارتباط مادر و دختر

در این راستا اولین کاری که باید برای بهبود ارتباط مادر و دختر انجام داد، تغییر نحوه تفکر آن هاست. تفکر واقع بینانه بدون پیش زمینه منفی، عقب نشینی از مواضع خودخواهانه، تکیه بر واقعیت ها و جدا کردن منطق از احساس می تواند بسیار کارآمد باشد. این روش باعث شفافیت در روابط می شود و اولین قدم برای بهبود روابط است.

بهبود ارتباط مادر و دختر

نقطه مقابل تفکر واقع گرایانه تفکر ذهن گرایانه است که خودمحوری و خودخواهی اساس آن است. تکیه بر احساسات شخصی، سوء تعبیر، خود محوری، بی توجهی به علایق شخصی طرف مقابل و نبود همدلی می تواند این روابط را مخدوش و مادر و دختر را از هم دورتر و دورتر کند. از سوی مادر بالابردن تحمل، آمادگی برای شنیدن نظرهای مخالف، تواضع و فروتنی، کنار گذاشتن ابزارهای دفاعی و داشتن روحیه مثبت در برخورد با دختر می تواند بسیار مفید واقع شود.

کلیدهای دوستی مادران با دختران

هر روز صحبت کنید

ممکن است شما طی شبانه روز فقط مشغول انجام کارهای روزانه باشید و فرصت نکنید زمانی را با دخترتان سپری کنید و به حرف هایش گوش بدهید. بهتر است به جای این همه کار کردن کمی به خودتان استراحت و زمانی را هم به دخترتان اختصاص بدهید. با او خیلی دوستانه و صمیمی درباره افکار و اهدافش صحبت کنید.

البته این نکته گفتنی است که مقدار زمانی را که با دخترتان سپری می کنید مهم نیست، مهم این است که زمانی را هر چند کوتاه تنها به او اختصاص و به حرف هایش گوش بدهید. پس برقراری عشق و دوستی را با گوش دادن به حرف های دخترتان آغاز کنید. هرگز به او نگویید وقت ندارم زیرا او احتیاج دارد تا شما به حرف هایش گوش بدهید. این گونه متوجه می شود که شما از صمیم قلب دوستش دارید و به او و اهدافش اهمیت می دهید.

کمتر انتقاد کنید

برخی از مادرها تصور می کنند با انتقاد کردن از دخترشان می توانند روی رفتار و کردار او تاثیر بگذارند. بنابراین با لحنی تند و خشن از او انتقاد می کنند. بهتر است بجای این که با لحنی تند از دخترتان انتقاد کنید و کارهای او را مایه خجالت خود بدانید، با لحنی دوستانه و نیز با رفتارهای معقول و مناسب روی اعمال او تاثیر بگذارید. شما با انتقاد کردن بیش از حد از او باعث می شوید تا دخترتان اعتماد به نفسش را از دست بدهد . استعدادها و توانایی های خویش را نشناسد و برای کسب موفقیت تلاشی نکند. با وجود این ارتباط دوستانه میان شما از بین می رود.

بنابراین سعی کنید درباره چگونگی کلماتی که به کار می برید و کارهایی که می تواند روی دخترتان تاثیر گذار باشد فکر کنید. بنابراین برای تقویت ارتباط دوستانه با دخترتان سعی کنید نکات مثبت و خوبی را که در وجود او هست ببینید و برایش بیان کنید. این گونه خودش را باور می کند و متوجه استعدادها و توانایی هایش می شود.

سعی کنید مادرتان را خوب بشناسید

برای برقرار کردن یک رابطه خوب و مستحکم با هر یک از افراد خانواده بویژه مادر در ابتدا باید او را خوب بشناسید و بدانید چه شخصیتی دارد. آیا مهربان است؟ آیا تندخو و بد اخلاق است؟ و… برای مثال او ممکن است موقع صحبت کردن با شما با لحنی تند حرف بزند و شما را برنجاند و احساسات شما را جریحه دار کند. در این زمان اگر می خواهید با مادرتان ارتباط خوب و دوستانه ای داشته باشید، باید سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید، چند نفس عمیق بکشید و بعد از این که هر دو به آرامش رسیدید، آن وقت درباره موضوعی که باعث کدورت و ناراحتی بین شما شده است صحبت کنید. در واقع درباره مشکلات، احساسات، افکار، آرزوها و اهدافی که در زندگی دارید، با هم صحبت کنید اما جر و بحث نکنید.

گذاشتن قوانین برای ایجاد یک ارتباط خوب

با مادرتان صحبت کنید و سعی نمایید قوانین خوبی را برای ایجاد یک رابطه خوب و پابرجا بین خودتان در نظر بگیرید و این قوانین را به طور ثابت اجرا کنید. برای مثال، به هم قول بدهید که با محبت با هم رفتار کنید، به یکدیگر احترام بگذارید، درباره مسائلی که باعث ناراحتی میان شما شده صحبت کنید، قبل از این که آن مساله بزرگ و باعث کدورت بین شما شود. با مادرتان برنامه ریزی کنید و به سینما، تئاتر یا حتی به رستوران بروید، سعی کنید با یکدیگر باشید و وقت تان را با هم بگذرانید. با صبر و آرامش به حرف های هم گوش دهید. مهم نیست که در گذشته چه رفتاری با یکدیگر داشته اید مهم این است که حالا هر کاری را می توانید برای ساختن یک رابطه درست انجام دهید

اندیشیدن به یک ارتباط دوستانه

واقعا به رابطه خود با مادرتان با دقت نگاه کنید. ببینید اگر شما می توانید کاری انجام بدهید که رابطه میان شما تغییر کند، بهتر است این کار را انجام بدهید. این تغییر کلیدی برای بهتر شدن رابطه میان شما و مادر عزیزتان است.

نکته

مادرها دوست دارند جمله دوستت دارم را از زبان دخترشان بشنوند. آیا مادرتان می داند که چقدر دوستش دارید و چقدر به او اهمیت می دهید. شما باید هم محبت خود را نسبت به مادرتان ابراز نمایید و هم به او نشان بدهید. مثلا در کارهای منزل به او کمک کنید. شانه هایش را ماساژ بدهید و او را ببوسید. برنامه ریزی کنید و با هم بیرون بروید، سعی کنید لحظات خوب و خوشی را در کنار یکدیگر سپری کنید. پس خالصانه به مادرتان عشق بورزید، همیشه به او احترام بگذارید و مطمئن باشید عشق ورزیدن به مادر می تواند رابطه میان شما را مستحکم تر کند.

اظهار محبت

دختر به محبت و علاقه مادرش نیازمند است. او به محبتی نیازمند است که آثارش را در رفتار و گفتار مادرش ببیند و احساس کند. او دوست دارد مادرش او را در آغوش بگیرد، ببوسد و نوازش کند. اظهار محبت رابطه دوستانه ای بین شما به وجود می آورد و شما را به هم نزدیک می کند. دخترانی که به قدر کافی از محبت مادر برخوردار هستند و در محیطی آرام زندگی می کنند، غالبا اعتماد به نفس بالایی دارند. بنابراین عشق و محبت خویش را به دخترتان نشان بدهید و همیشه به او بگویید که چقدر دوستش دارید و عاشقش هستید. هرگز فکر نکنید که او می داند شما دوستش دارید.

پیام بگذارید

(0 دیدگاه)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *