برخی از افراد مبتلا به اختلال دو قطبی با تغییر فصل حالاتشان نیز تغییر میکند. بسیاری از این افراد در بهار یا تابستان دچار مانیا یا هایپو مانیا میشوند و در فصول پائیز و زمستان این حالات و خلق و خوی به افسردگی تبدیل میشود و در برخی دیگر از افراد، این چرخه معکوس است.
اختلال دو قطبی با تغییر فصل
برخی از افراد مبتلا به اختلال دوقطبی از تغییرات خلقی بسیار سریعی برخوردارند. این افراد دارای چهار نوع نوسانات خلقی یا بیشتر در طول یک سال هستند و تغییرات خلقی در آنها بسیار سریع رخ میدهد، گاهی اوقات این نوسانات در چند ساعت اتفاق میافتد.
روان پریشی (سایکوز)
حملات شدید مانیا یا افسردگی در بیماران ممکن است منجر به سایکوز شود، علائم روان پریشی (سایکوز) شامل باورهای غلط و بسیار قوی (هذیان) و شنیدن یا دیدن چیزهایی که وجود ندارد (توهم) میباشد.
علت اختلال دوقطبی
علل دقیق اختلال دو قطبی ناشناخته است، اما عوامل متعددی در ایجاد و شکل گیری این بیماری نقش دارند که عبارتند از:
تفاوتهای بیولوژیکی
محققان بر این باورند که تغییرات فیزیکی بارزی در مغز افراد مبتلا به اختلالات دو قطبی دیده شده است و تاثیر و اهمیت این تغییرات در بروز این امر هنوز نامشخص است، اما در نهایت میتواند در کشف علت دقیق این بیماری کمک کند.
انتقال دهندههای عصبی
عدم تعادل در مواد شیمیایی مغز یا همان انتقال دهندههای عصبی نقش قابل توجهی در اختلال دو قطبی و دیگر تغییرات خلق و خوی داراست.
هورمونها
تغییرات هورمونی نیز ممکن است در ایجاد و یا تحریک این بیماری دخیل باشد.
وراثت
اختلال دوقطبی در بستگان خونی (مانند خواهر و برادر و یا پدر و مادر) شایعتر است. محققان در حال تلاش برای یافتن ژن موثر در بروز این بیماری هستند.
عوامل محیطی
استرس، تجاوز و یا تجربیات تلخ و آسیب زا در زندگی فرد ممکن است نقش مهمی در اختلال دو قطبی را بازی کند. پزشکان به اولیایی که نشانهها و رفتارهای مرتبط با اختلال دو قطبی را به مدت حداقل دو هفته در کودکانشان مشاهده میکنند، توصیه میکنند که حتما با پزشک متخصص مشورت کنند. البته تشخیص اختلال دوقطبی در کودکان میتواند دشوار و بحث انگیز باشد، زیرا معیار و ضابطه تشخیصی جداگانهای برای این گونه کودکان وجود ندارد.
با وجود این، بسیاری از بالغانی که تشخیص اختلال دوقطبی برای آنان داده شده اظهار داشته اند که نشانههای بیماری از دوران کودکی در آنها شروع شده است به علاوه اختلال دوقطبی در کودکان معمولا به همراه اختلالات دیگری از جمله بیش فعالی بروز میکند.
با توجه به مصرف الکل و مواد مخدر انسان ها در زندگی روزمره خود گاهی دچار اختلالات عاطفی می شوند که افسردگی، اضطراب و استرس را در پی دارند.
لا تعليق