
احساس شدید بی ارزشی در کودکان
احساس شدید بی ارزشی در کودکان ممکن است نشاندهنده مشکلات کودک، بیتوجهی یا سوءاستفاده از آنها باشد که باید جدی گرفته شود. احساس بی ارزش بودن ممکن است با احساسات دیگری از جمله ناامیدی، احساس گناه، اندوه مزمن یا احساس بی انگیزگی همراه باشد.
در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی؛ احساس بی ارزشی عمدتاً با افسردگی همراه است، اما این احساسات ممکن است بهعنوان علائم اسکیزوفرنی ، اضطراب یا در طیفهای مشخصی از اشخاص ظاهر شوند.
احساس شدید بی ارزشی در کودکان
بی ارزشی ممکن است به طرق مختلف نمایان شود. یک فرد ممکن است موارد زیر را تجربه کند:
- درد شدید و ملالآور
- افکار منفی درباره خود
- اشک ریختن، یاس و ناامیدی
- از دست دادن هدف زندگی و بیعلاقگی نسبت به آن
- اضطراب اجتماعی
- فکر خودکشی
- امتناع از برقراری رابطه با دیگران
- سوءمصرف مواد مخدر یا الکل
- عدم توانایی در بیان عواطف و احساسات خود
- بیان افکار منفی بهطور مداوم
- بیحال و حوصله بودن
- بیتوجهی در مراقبت از خود و فعالیتهای روزانه زندگی مانند دوش گرفتن، غذا خوردن و شستشوی لباسها
روشهای درمانی برای مقابله با احساس بی ارزشی
هنگامیکه احساس بی ارزشی فرد درمان نگردد، افراد ممکن است به سرعت از پا بیفتند و بهطور قابل توجهی توانایی انجام وظایف و فعالیت در آنها مختل شود. کنار آمدن با این احساسات بدون کمک از یک متخصص میتواند بسیار دشوار باشد، اما هنگامیکه احساس بی ارزشی به عنوان یکی از علائم افسردگی یا هرگونه بیماری روانی دیگری ظاهر میشود، درمان غالباً مثمر ثمر واقع میشود.
روش درمان رفتاری – شناختی ، نوعی رواندرمانی است که به افراد کمک میکند تا افکار خود را به منظور اثرگذاری مثبت بر احساسات و رفتار خود تعدیل کنند. تحقیقات نشان داده که این روش برای درمان احساس بی ارزشی مؤثر بوده است. رفع شرایطی که منجر به احساس بی ارزشی در فرد شده، میتواند روش مفیدی برای درمان احساس بی ارزشی باشد. به عنوان مثال، وقتیکه فردی دچار افسردگی است و تحت روشهای درمان افسردگی قرار میگیرد، احساس بی ارزشی در او به شدت کاهش مییابد.
پیام بگذارید
(0 دیدگاه)