تهران – خیابان پیروزی ، نبش خیابان رشیدی، پلاک 532، طبقه 4، واحد16

clinicbina@

تلفن تماس : ۷۷۴۶۸۴۱۸-۰۲۱

کودک بیش فعال را چگونه بشناسیم؟

کودک بیش فعال را چگونه بشناسیم؟

کودک بیش فعال را چگونه بشناسیم؟ کودکان بیش فعال، بی قرار، بی قرار و به راحتی خسته می شوند. آنها ممکن است با در یک جا نشستن یا ساکت ماندن در صورت لزوم مشکل داشته باشند. همچنین با عجله کارها را انجام دهند و اشتباهات بی دقتی مرتکب شوند. آنها ممکن است در حالی که نباید صعود کنند، بپرند یا به صورت ناهموار بروند.

کودک بیش فعال را چگونه بشناسیم؟

اگر چه تا كنون نشانه‌های زیادی برای شناسايی كودكان دچار ADHD نقصان توجه -بيش‌فعالی (هر سه نوع آن) برشمرده‌اند. اما واقعيت اين است كه هيچ يک از اين نشانه‌ها به تنهايی نمی تواند نشانه قطعی وجود اين اختلال باشد. پس برای رسيدن به نتيجه نهايی، بررسی های تكميلی رفتاری مورد نياز است.

نشانه های اصلی بیش فعالی

چهار نشانه اصلی برای نوع ADHD شایع بیش فعالی وجود دارد که در ادامه می‌آید.

  • كودكان نمی توانند حتی برای مدت كوتاهی، بدون حركت در يک جا بمانند. حتی در شرايطی كه آنها را مجبور به اين كار كنند. مدام در جای خود تكان می خورند و با وسيله‌ای (دسته‌های صندلی يا ريشه‌های فرش) بازی می كنند. گاهی سر جای خود نيم‌خيز می شوند، می ايستند و آرام و قرار ندارند.
  • به‌ طور معمول آستانه توجه در اين كودكان پايين است. يعنی وقتی مشغول كاری هستند. هر صدا و علامتی از اطراف می تواند توجه آنها را به سوی خود جلب كند. در واقع كودكان بيش‌فعال هميشه گوش به زنگ وقايع جانبی هستند.
  • تمركز در كودكان بيش‌فعال ضعيف است. اين نشانه كه در اصل مربوط به آستانه تحريک پايين در آنهاست. باعث می شود كودک نتواند ذهن خود را به موضوع‌هايی كه نياز به تمركز دارند، معطوف کند.
  • كودكان مبتلا به بيش‌فعالی معمولا كودكان پرخطری هستند. اين كودكان از فعاليت‌های پرخطر ترسی ندارند و معمولا آن را به راحتی انجام می دهند. مثلا بارها ديده شده كه بدون ترس از افتادن، بدن خود را تا نيمه از پنجره ساختمان بيرون می برند. يا به راحتی و بدون ترس طبيعی كه كودكان از وسايل برنده مثل چاقو دارند، با اين وسايل كار می كنند.

تشخیص نهایی با مشاور یا روانپزشک است.

پیام بگذارید

(0 دیدگاه)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *