پرتاب اشیا توسط کودک

پرتاب اشیا توسط کودک


کودک با پرتاب اشیا آموزش می بیند. اگر واکنش شما با عصبانیت و تنبیه باشد. بچه هم یاد می گیرد با پرتاب اشیا می تواند عصبانیتش را نشان دهد. در برابر پرتاب اشیا توسط کودک چیکار کنیم؟

پرتاب اشیا توسط کودک

همان موقع بدون داد و‌ بیداد و قشقرق به طرفش  بروید وسیله را بگیرید و با اقتدار بگویید. این را پرت نمی کنیم و جایش فلان جاست. کاغذ مچاله کنید با کمک خودش  و بعد با هم نشانه گیری کنید و به یه هدف مشخص امن پرتاب کنید. بگوید این بازی خطرناک نیست و می توانیم اینطوری پرتاب کنیم. شما با این کار بدون خشم و با آرامش و بازی به کودکتون آموزش می دید راستی پرت کردن وسایل از حدود ۱۴ ماهگی شروع می شه.

کودک اتفاقی این کارو می کنه اما اگه  واکنش شما خشن و هیجانی باشه دارید غیر مستقیم متوجهش می  کنید و حواسش به انجام این کار جمع میشه. نوزادان اغلب اشیا را به عنوان بخشی از کاوش حسی خود پرتاب می کنند. آنها در مورد ماندگاری جسم و خواص فیزیکی محیط خود یاد می گیرند. این مرحله با کنجکاوی و رشد مهارت های حرکتی اولیه مشخص می شود.

کودکان نوپا (۱-۳ سال)

کودکان نوپا برای درک علت و معلول و توسعه مهارت های حرکتی درشت اشیاء را پرتاب می کنند. این گروه سنی همچنین در حال یادگیری بیان احساسات و نیازهای خود هستند. پرتاب کردن می تواند راهی برای جلب توجه یا ایجاد ارتباط با ناامیدی در زمانی که مهارت های کلامی هنوز در حال رشد است باشد.

پیش دبستانی (۳-۵ سال)

کودکان پیش دبستانی ممکن است اشیا را به عنوان راهی برای آزمایش مرزها و ابراز استقلال پرتاب کنند. در این سن، آنها در درک قوانین بهتر هستند، اما هنوز هم ممکن است از پرتاب کردن به عنوان نوعی بیان احساسی یا جلب توجه استفاده کنند. آنها همچنین مهارت های حرکتی خود را از طریق فعالیت های پرتابی عمدی و کنترل شده بهبود می بخشند.

 

مواد مونته سوری و رفتار پرتاب

اسباب‌بازی‌ها و مواد خاص مونته سوری می‌توانند تمایل طبیعی را به سمت فعالیت‌های سازنده هدایت کنند. به عنوان مثال:

  • کیسه‌های لوبیایی: این کیسه‌ها را می‌توان برای بازی‌های پرتاب هدفمند استفاده کرد و به کودکان کمک می‌کند دقت و کنترل را تمرین کنند.
  • توپ های نرم: تشویق کودکان به پرتاب توپ های نرم در سبدها می تواند خروجی ایمن برای نیاز آنها به پرتاب فراهم کند.

بازی‌های مرتب‌سازی: استفاده از اشیایی که باید در شکاف‌ها یا نواحی خاصی قرار گیرند، می‌تواند انگیزه پرتاب را به مرتب‌سازی و سازمان‌دهی فعالیت‌ها منحرف کند.

نقش محیط در رفتار پرتابی

یک محیط آماده می تواند پرتاب نامناسب را با ارائه فضاهای ساختاریافته و امن برای فعالیت های فیزیکی به حداقل برساند. موارد زیر را در نظر بگیرید

  • مناطق بازی نرم: مناطقی را با تشک‌ها و بالشتک‌های نرم مشخص کنید که کودکان بتوانند در آن پرتاب‌ها را بدون خطر آسیب ببینند.
  • فضاهای بیرونی: بازی در فضای باز را تشویق کنید که در آن کودکان بتوانند آزادانه توپ و سایر اشیاء را پرتاب کنند
  • مناطق بازی سازمان یافته: وسایل شکننده را دور از دسترس نگه دارید و اسباب بازی های قابل دسترس و بادوام مناسب برای بازی های خشن تهیه کنید.

لا تعليق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *