بچه های دارای عزت نفس احساس دوست داشتن، پذیرفته شدن و اعتماد به نفس می کنند. عزت نفس بالا در کودکان باعث میشود آنها به کاری که می توانند انجام دهند افتخار کنند. به چیزهای خوبی در مورد خود فکر کنند. کودکانی که عزت نفس پایینی دارند از خود انتقاد می کنند و شک دارند که بتوانند کارها را به خوبی انجام دهند.
عزت نفس بالا در کودکان
بچه ها با سخت کوشی برای رسیدن به یک هدف و دیدن بارها و بارها کار سختشان، عزت نفس مثبت پیدا می کنند. انجام کارها به آنها میگوید که برای رویارویی با چالش های جدید آنچه لازم است را دارند. موفقیت آنها باعث می شود احساس خوبی نسبت به خودشان داشته باشند. و آنها یاد می گیرند که حتی شکست نیز اشکالی ندارد.
سن ایجاد عزتنفس
عزت نفس یعنی احساس خوبی نسبت به خود و ارزش قائل شدن. این یک ویژگی مهم برای رشد کودک شما در ۳-۵ سال اول زندگی است. در مقابل، اعتماد به نفس ناشی از دانش و تجربه شماست.
آیا والدین می توانند باعث کاهش عزت نفس در کودکان شوند؟ متأسفانه، برخی از کودکان می توانند در سنین پایین که والدین احساس خوبی نسبت به خود ندارند. اعتماد به نفس ضعیفی پیدا کنند. عزت نفس ضعیف می تواند منجر به طرد شدگی، خصومت و انتقاد منفی از کودکان شود.
آموزش عزت نفس در کودک
- به کودک کمک کنید به خود اعتماد کند. او را به طور مستقیم تصحیح نکنید. اشتباهاتش را با تنبیه و داد زدن جواب ندهید. بگذارید بداند همه اشتباه میکنند.
- وقتی فرزندتان به سراغ شما می آید، کارتان را قطع کنید. (صحبت با تلفن، حرف زدن با یک دوست، تماشای تلویزیون ) و به چشمانش نگاه کنید. اگر لازم بود به او بگویید صبر کند تا کار شما تمام شود.
- با او قهر نکنید.
- نام فرزندتان را با آهنگی خوش بیان کنید.
- پدر و مادر باید در مقابل فرزندشان عضوی واحد باشند. اگر اختلاف برای انتخاب روش تربیتی دارید اجازه ندهید فرزندتان از آن آگاه شود.
- از شش سالگی برای فرزندتان مربی ورزشی بگیرید تا در رشتهای خاص موفق شود.
- احساسات فرزندتان را تایید کنید. میدونم می ترسی. به جای، اینکه ترس نداره. میدونم خستهای. به جای، بسه غر نزن. گاهی با سلیقهی او برای خود خرید کنید و وقتی با او هستید از آن وسیله استفاده کنید.
- گاهی از او معذرت بخواهید تا بداند ما همه اشتباه میکنیم.
- گاهی در جواب سوالش بگویید نمیدانم تا بداند ندانستن عیب نیست، نپرسیدن عیب است.
- به او مسئولیتهایی در حد توانش بدهید.
- عزتنفس خود را افزایش دهید. کودکان از ما الگو میگیرند.
- بر نقاط قوت فرزندتان تاکید کنید.
- اجازه دهید فرزندتان ریسکهای بی خطر کند. بگذارید اشتباهات بی خطر انجام دهد.
لا تعليق