شناسایی علل افکار منفی از اهمیت ویژه ای برخوردار است؟ همه ما گاهی اوقات افکار منفی داریم خشم، ترس، شرم و سایر احساسات ناخوشایند زمانی که به وجود می آیند و سپس محو می شوند طبیعی هستند. با این حال، اگر در الگوهای افکار منفی گیر بیفتید، نه تنها شما را ناراضی میکنند، بلکه میتوانند باعث بدتر شدن اضطراب و افسردگی شوند و حتی میتوانند بر چیزهایی مانند سیستم ایمنی و سلامت کلی شما تأثیر منفی بگذارند.
شناسایی علل افکار منفی
تفکر منفی می تواند اشکال مختلفی داشته باشد. شایع ترین دلایل تفکر منفی به شرح زیر است:
تحلیل بیش از حد و عدم تصمیم گیری
هنگام تصمیم گیری های مهم، عاقلانه است که وقت بگذارید و گزینه های خود را در نظر بگیرید. با این حال، ارزیابی گزینه ها می تواند به وسواس در مورد آنها تبدیل شود. مهلتی برای تصمیم گیری تعیین کنید. زمان مناسبی را برای تحقیق و تفکر به خود اختصاص دهید، اما سپس انتخاب خود را انجام دهید و به آن پایبند باشید.
افکار منفی باعث تحریک احساسات منفی می شود
تفکر منفی بدون عواقب به وجود نمی آید. این می تواند بر هر بخش از زندگی شما تأثیر بگذارد. از جمله احساس شما، روابط شما با دیگران، و کیفیت تصمیم گیری شما. تفکر منفی حتی می تواند بر سلامتی شما تأثیر بگذارد و سیستم ایمنی و سایر سیستم های بدن شما را از طریق استرس مزمن و سطوح بالا از اضطراب ضعیف کند. فشار خون بالا، عفونت های مداوم، بیماری های گوارشی و بیماری های قلبی عروقی همگی با استرس مزمن مرتبط هستند.
شناسایی علل افکار منفی
اختلالات روانی که تفکر منفی را تشدید می کند
تفکر منفی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله عوامل شخصی مانند تجربه یک تجربه آسیب زا. با این حال، دانشمندان در حال یافتن شواهدی هستند که نشان می دهد برخی از اختلالات سلامت روان نقش مهمی در شکل گیری افکار تاریک یا منفی دارند. محققان به طور خاص سه شرایط را شناسایی کرده اند که اغلب تأثیر دارند.
اختلال وسواس اجباری (OCD)
سومین اختلال سلامت روان که زمینه ساز تفکر منفی است، اختلال وسواس فکری-اجباری یا OCD است. این وضعیت به عنوان تجربه مکرر افکار مزاحم و ناخواسته تعریف می شود که فرد را به انجام غیرقابل مقاومت برخی وظایف (اغلب پیش پا افتاده و بی اثر) برای جلوگیری از آسیب یا بدبختی سوق می دهد. این رفتارهای روتین می توانند ناتوان کننده باشند زیرا با رفتار عادی زندگی تداخل دارند. OCD می تواند افکار منفی مشابه افسردگی ایجاد کند. اما این افکار به طور آشکار غیرمنطقی تر از افکار مرتبط با افسردگی هستند.
اختلال اضطراب فراگیر (GAD)
اختلال اضطراب فراگیر، یا GAD، یکی دیگر از پیش زمینه های بالقوه تفکر منفی است. افراد مبتلا به GAD احساس نگرانی و اضطراب بیوقفهای را در مورد هر جنبهای از زندگی خود تجربه میکنند، حتی زمانی که به نظر میرسد اوضاع خوب پیش میرود. این میتواند منجر به عادات ذهنی ترس از آینده و فاجعهسازی شود، که قبلاً به عنوان نشانههایی از تفکر منفی شناسایی کردهایم.
افسردگی
افسردگی یک اختلال سلامت روانی است که با احساس به ظاهر اجتناب ناپذیر غمگینی، بی حالی، ناامیدی و دیدگاهی سرنوشت ساز نسبت به آینده خود مشخص می شود. همراه با آن علائم فیزیکی مانند کمبود انرژی، کاهش اشتها، دوره های خواب طولانی تر از حد معمول، از دست دادن تمرکز، و در برخی موارد، اعمال آسیب به خود است. ارتباط بین افسردگی و تفکر منفی به راحتی ایجاد می شود.
لا تعليق