توانایی دروغگویی در کودکان
توانایی دروغگویی در کودکان به چه اندازه است؟ کودکان از سنین پیش دبستانی شروع به دروغ گویی می کنند. به نظر می رسد توانایی آنها برای دروغ گویی با موفقیت در دوران کودکی به خوبی رشد می کند.
توانایی دروغگویی در کودکان
برای اینکه در فریب یک فرد مورد نظر موفق باشد. یک دروغگو باید بتواند نه تنها یک گزاره نادرست تولید کند. بلکه از سازگاری بین دروغ اولیه خود با اظهارات بعدی نیز اطمینان حاصل کند. هر گونه تناقض در اظهارات فرد ممکن است منجر به کشف دروغ او شود. توانایی حفظ سازگاری بین اظهارات در طول فریب به عنوان کنترل نشست معنایی در ادبیات نامیده می شود.
اثرات سن بر دروغگویی
در آزمایش عدم نگاه به اسباب بازیها تالوار و لی دریافتند که وقتی از بچههای کوچکتر در مورد هویت اسباب بازی سؤال میشد. حتی اگر بچهها میگفتند که به اسباببازی نگاه نکردهاند. اغلب در تظاهر نادانی شکست میخوردند. و هویت اسباببازی را آشکار میکنند. تالوار و لی رونوشت هایی از مبادله کودکان با آزمایشگر را به دانشجویان دانشگاه دادند. آنها به راحتی می توانستند دروغ های کودکان را تشخیص دهند.
با این حال، یک روند رشدی در توانایی کودکان در کنترل نشست معنایی پیدا شد. در حالی که اکثر کودکان ۳ تا ۵ ساله نام اسباب بازی را که نگاه به آن را انکار میکردند. به زبان میآوردند. و در نتیجه خود را متخلف میدانستند. حدود نیمی از کودکان ۶ و ۷ ساله تظاهر به نادانی از هویت اسباب بازی کردند. در نتیجه، آن دسته از کودکانی که تظاهر به نادانی می کردند. از کودکانی که زیرچشمی می زدند. قابل تشخیص نبودند و توسط بزرگسالان تشخیص داده نمی شدند. این یافته می گوید که با افزایش سن، کودکان به طور فزایندهای قادر به حفظ ثبات در اظهارات بعدی خود در هنگام دروغ میشوند.
عوامل اجتماعی و شناختی
کودکان کوچکتر ممکن است فاقد توانایی های شناختی برای دروغگویی متقاعد کننده باشند. آن دلیل تفاوت های رشدی موجود در رفتار دروغگویی کودکان در سنین مختلف می باشد. با این حال، تحقیقات بسیار کمی در مورد عوامل اجتماعی و شناختی دقیقی که امکان دارد. در توانایی کودکان در دروغگویی موفق نقش داشته باشد، انجام شده است. تحقیقات محدود موجود آشکار میکند که تئوری درک ذهن کودکان، عملکرد اجرایی و درک مفهومی و اخلاقی آنها از دروغ با تواناییهای دروغگویی آنها مرتبط است.
پیام بگذارید
(0 دیدگاه)