ورزش می تواند راهی مقرون به صرفه برای بهبود سلامت و کیفیت زندگی باشد. همینطور می تواند اهمیت ویژه ای در افراد مبتلا به بیماری روانی جدی داشته باشد . بررسى بر روى این دسته از اثرات آن که شامل اثر روى عزت نفس وکاهش اضطراب وافسردگی واثرات مربوط به رضایت بدنى وارتباط آن با خود جسم پنداری می باشد .
تاثیر ورزش بر سلامت روان
مطالعات گذشته نشان داده که در حالى که انجام ورزش براى بهبود سلامت بارضایت بدنى بالایى همراه است انجام آن براى رسیدن به اندام ایده آل با کاهش( رضایت بدنى و عزت نفس) عزت جسم همراه بود افکار خود جسم پندارانه طى ورزش رها مى شوند دو دلیل اصلى زنان براى ورزش در کنترل جوامع غربى وایرانى به ترتیب وزن و جذابیت و آرامش روحى و سلامت جسمى مى باشند شواهد بسیار محکمى براى اثبات اثر مثبت ورزش روى رضایت بود .
چگونه ورزش اضطراب را کاهش می دهد؟
رابطه بین فعالیت بدنی و اضطراب چند عاملی است و شامل مولفه های روانی و فیزیولوژیکی است. فرضیه های زیادی برای توضیح مزایای کاهش اضطراب ورزش منظم ارائه شده است. نظریههای روانشناختی شامل حواسپرتی، افزایش خودکارآمدی، تسلط و مزایای روانشناختی تعامل اجتماعی منظم است. مکانیسم های فیزیولوژیکی شامل اثرات مفید ورزش منظم بر سطوح چندین انتقال دهنده عصبی است که بر اضطراب یعنی سروتونین، نوراپی نفرین، دوپامین و اندورفین تأثیر می گذارد. ورزش منظم اضطراب مزمن را کاهش می دهد و ممکن است دفعات و شدت حملات پانیک را کاهش دهد.
افرادی که اضطراب مزمن را گزارش می کنند، اغلب در تلاش برای کاهش علائم خود، فعالیت بدنی شدیدی انجام می دهند. مطالعات آزاد نشان می دهد که هر دو تمرین هوازی و قدرتی، اضطراب را هنگامی که به طور منظم انجام می شوند، بهبود می بخشند . اثرات مفید ورزش شبیه به مدیتیشن و آرامش منظم است. اضطراب حاد معمولاً به ورزش بهتر از علائم طولانی مدت اضطراب پاسخ می دهد.
یک برنامه تمرینی متشکل از حداقل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ورزش روزانه می تواند به طور قابل توجهی علائم اضطراب عمومی را کاهش دهد. پیادهروی منظم یا آهسته دویدن (۴ مایل سه بار در هفته) شدت و دفعات حملات پانیک را کاهش میدهد.
اثر ورزش بر افسردگی
بیماران افسرده تحت درمان در مراقبت های اولیه به تنهایی درمان دارویی دریافت می کنند. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد افزودن درمانهای شناختی-رفتاری، بهویژه ورزش، میتواند نتایج درمان را برای بسیاری از بیماران بهبود بخشد .برای بسیاری از ما، ارزش واقعی در تمرینات با شدت کم است که در طول زمان حفظ می شود. این نوع فعالیت باعث آزاد شدن پروتئین هایی به نام فاکتورهای نوروتروفیک می شود که باعث رشد سلول های عصبی و ایجاد اتصالات جدید می شود. بهبود عملکرد مغز باعث می شود احساس بهتری داشته باشید.
در افرادی که افسرده هستند، دانشمندان علوم اعصاب متوجه شده اند که هیپوکامپ در مغز به تنظیم خلق و خو کمک می کند کوچکتر است. ورزش از رشد سلول های عصبی در هیپوکامپ حمایت می کند، اتصالات سلول های عصبی را بهبود می بخشد که به تسکین افسردگی کمک می کند.
اگر افسردگی دارید، ورزش منظم می تواند خلق و خوی شما را تقویت کند و به ویژه برای افراد مبتلا به افسردگی خفیف تا متوسط مفید است.هر نوع ورزشی مفید است، به شرطی که برای شما مناسب باشد و به اندازه کافی آن را انجام دهید. ورزش باید چیزی باشد که از آن لذت می برید. در غیر این صورت، یافتن انگیزه برای انجام منظم آن دشوار خواهد بود.
لا تعليق