تهران – خیابان پیروزی ، روبروی خیابان پنجم نیرو هوایی (روبروی مترو نیرو هوایی) ، مجتمع نسیم ، طبقه اول ، واحد 1

clinicbina@

تلفن تماس : ۷۷۴۶۸۴۱۸-۰۲۱

چگونه بحث را کنترل کنیم؟

چگونه بحث را کنترل کنیم؟

چگونه بحث را کنترل کنیم؟ همه در روابط خود دچار اختلاف می‌شوند. به هرحال، اینکه چقدر بلند جیغ می ‌زنید یا اینکه چند وقت یک بار دعوا می ‌کنید نمی ‌تواند دلیلی برای پیش ‌بینی نتیجه ازدواج شما باشد.
آنچه موجب می ‌شود که یک دعوای زناشویی منصفانه تلقی شود احساس هر دو طرف پس از پایان دعوا است. اگر هر دو مبارزانی حرفه‌ای باشند که فقط عاشق کمی جنگ و جدال هستند و بعد آن را با یک مکالمه آرام تر به پایان می رسانند، احتمالاً ازدواج موفقی خواهند داشت. اما اگر افراد با ناراحتی، خشم و احساس رنجش به دعوا پایان دهند، احتمالاً باید به کمک هم یا به کمک یک مشاور یا روانشناس به ارزیابی ازدواج خود بپردازند.

چگونه بحث را کنترل کنیم؟

کارشناسان ازدواج که برخی در این زمینه تحصیل کرده و برخی دیگر داغ تجربه را بر خویش دارند راهکارهای زیر را برای تخفیف مشکلات ارائه داده‌اند:

با عصبانیت به رختخواب بروید

چندین مشاور و زوج با تجربه می‌گویند که پندهای قدیمی در مورد رفع عصبانیت قبل از خواب را فراموش کرده و اجازه دهید یکی از شما روی مبل بخوابد. مشخص شده که اغلب اوقات، به رختخواب رفتن با عصبانیت بهترین انتخاب است. این عمل به زن و شوهر اجازه می ‌دهد که فکر خود را شفاف ساخته، قدری بخوابند، و قراری برای رسیدگی به دعوا (که در طول روز کم ‌اهمیت ‌تر به نظر خواهد رسید) بگذارند.

کلمه «امّا» را ممنوع کنید

اغلب زوج ‌ها در هنگام جر و بحث حرف طرف مقابل را می ‌پذیرند اما بعد با افزودن یک «اما» به جمله بعدی خود، نظر خود را تایید کرده و بدین ترتیب راه ‌حل دعوا را زیر پا می ‌گذارند. برای مثال: می‌فهمم چرا بشقاب‌ها را جمع نکرده‌ ای، اما چرا فکر می ‌کنی من خدمتکارت هستم؟

نکات مهم را به یاد داشته باشید

«حمیده»، یکی دیگر از مخاطبان ما می‌ گوید، «من و همسرم خیلی زود متوجه شدیم که در ازدواج دو نفر وجود ندارند. ما در واقع سه نفر بودیم: من، شوهرم و ازدواج. و ما مجبوریم از هر سه نفر به دقت مراقبت کنیم. بنابراین اگر می ‌خواستیم همچنان در مورد این بحث کنیم که مقصر شلوغی خانه چه کسی است، من می ‌توانستم از خودم دفاع کنم و بگویم که من مشغول کار هستم تا درآمدمان بیشتر شود و شوهرم هم می‌ گفت که او مشغول تعمیر بخشی از خانه بوده است.

می ‌توانستیم چنین بحثی را مدتی طولانی ادامه دهیم. اما پس از چند سال، زمانی ۱۵ دقیقه ‌ای را برای بحث‌ها اختصاص دادیم. بدین ترتیب، یکی از ما ناگهان سوال کلیدی را به یاد می ‌آورد: چه چیزی بیشتر از همه به نفع ازدواجمان است؟
همچنین مشاوران می ‌گویند که درک این مطلب که هیچ ازدواجی کامل نیست و اینکه دعوا اغلب بخشی از فراز و نشیب‌های ازدواج است، اهمیت زیادی دارد.حمیده می‌گوید: من متوجه شدم که ما عادی نیستیم. اما به قول معروف، عادی فقط بخشی از برنامه شستشوی ماشین لباسشویی است.

استراحت کنید

حتی یک وقفه ۳۰ ثانیه ‌ای می ‌تواند به زوج‌ها کمک کند که دعوا را کنترل کنید. درنگ کنید، از اتاق بیرون بروید و وقتی هر دو کمی آرامتر شدید دوباره با هم حرف بزنید.

تقصیر خود در دعوا را بپذیرید

دو چیز دعوا را پایان می‌دهد: پذیرفتن اشتباهی که موجب عصبانیت همسرتان شده و بیان همدردی با همسرتان. اگرچه این کار دشوار است، اما معمولاً بسیار موفق است. کنار گذاشتن دفاعیات در اوج دعوا به نظر غیرمنطقی می‌رسد اما در واقع بسیار موثر است.

شوخ طبع باشید

«سمیرا» و «وحید» ۲۳ سال پیش ازدواج کردند و سالهای اول اختلافات زیادی داشتند. حال سمیرا می‌گوید، «الان شرایط خیلی خیلی بهتر است. ما زیادی شوخ طبع هستیم.» شوهر او همیشه بحث را به شوخی کشانده و می‌گوید که زنان ماهیتابه را در کیف دستی خود نگه می ‌دارند. بنابراین وقتی کار اشتباهی می ‌کند، همسرش فقط وانمود می ‌کند که با ماهیتابه بر سر او می ‌زند و می ‌گوید، «بنگ!»

ساکت شوید و نوازش کنید

در زمانی خاص ادامه بحث هیچ فایده‌ای ندارد. بنابراین زوج‌ها وقتی حس می ‌کنند هیچ روشی جوابگو نیست، باید فقط یکدیگر را در آغوش بکشند. ارتباط مجدد جسمی بسیار مهم است.

قهر نکنید

زنان به دلیل آنکه نسبت به مردان جزئی نگر و ریزبین هستند، احتمال آنکه مشکل را زودتر ببینند و شروع کننده بحث باشند، بیشتر است اما اینکه بگوییم همیشه زن ها آغاز کننده دعوا و مشاجرات هستند، تفکر قالبی است که متاسفانه جامعه به این مسئله دامن زده است. ما در فیلم و سریال ها بارها دیده ایم که زنان جر و بحث را راه انداخته اند اما در واقعیت همیشه به این صورت نیست، زیرا در مراجعان ما دیده شده که خیلی از آقایان نیز شروع کننده بحث و مشاجره ها هستند.

شیوه عصبانیت زن و مرد در گذشته های بسیار دور متفاوت بوده اما امروزه می بینیم که واکنش های زنان و مردان حین و بعد از دعوا و مجادله چندان تفاوتی ندارد.البته باید توجه داشت زنان از خشونت روانی بیشتری نسبت به مردان استفاده می کنند. قهر کردن از شیوه هایی است که زنان بعد از جر و بحث به کار می گیرند که در واقع سنگین ترین نوع خشم همین قهر کردن است، زیرا قهر رابطه را به سمت سردی و سنگینی می کشاند.

همراهان میتوانند برای یادگیری فنون کنترل جرو بحث در رابطه عاطفی با مرکز مشاوره بینا تماس گرفته و از مشاوران ما در این زمینه بهره مند شوید .

پیام بگذارید

(0 دیدگاه)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *