زمانی که کودکان در سن پایین با هم دعوا میکنند، ممکن است یکدیگر را گاز بگیرند، موهای هم را بکشند، یکدیگر را هل بدهند، به هم توهین کنند یا به دیگری مشت بزنند. با بالا رفتن سن، میتوانند به صورت فیزیکی به دیگران حمله کرده و یا قلدری کنند. نوجوانان حتی ممکن است خشنتر وارد عمل شوند. در حین بلوغ، نوجوانان تمایل دارند از مرزها فراتر بروند و محدودیتهای خود را بشکنند. بهترین اقدامی که میتوان برای مقابله با دعوای کودکان انجام داد، این است که به او بیاموزید چگونه میتواندبه بهترین شکل با درگیری کنار بیاید.
مقابله با دعوای کودکان
فایده دعوا
در همین دعواهاست که بچهها قوانین و مقررات را میآموزند و احترام گذاشتن به یکدیگر را درک میکنند. در دعوا درسهایی ارزشمند مانند اینکه نباید خودخواه باشم و کمی فروتن باشم نهفته است، کودکان در دعوا مفهوم نرمش و انعطافپذیری را هرچه بیشتر لمس میکنند. پس برای دعواهای فرزندانتان کلافه نشوید و سعی کنید آن را بهعنوان فرآیندی از رشد بپذیرید. اینکه شما به عنوان والدین عصبانی نشوید و به عنوان محرکی دیگر عمل نکنید بسیار مهم است.
مقابله با دعوای کودکان
شما میتوانید به عنوان راهنمایی کننده شیوه درست را به آنان بیاموزید اما اجازه ندارید با داد و قیل و قال آنان را بازخواست کنید. بهتر بگویم میتوانید ناراحتی خود را ابراز کنید، حتی میتوانید در شرایطی، احساسات خود را نیز بیان کنید که از دعوای آنان ناراحت هستید یا اینکه دوست ندارید آرامش خانه بر هم بخورد. اما نباید نکات و حرفهای خود را با خشم بیان کنید و مانند پتکی بر سر فرزندانتان خراب شوید. داشتن اختلاف بخشی از رشد کودک است اما چیزهایی وجود دارد که والدین با کمک آن میتوانند اختلافات میان کودکان را به حداقل برسانند.
بیتوجهی به دعوای کودکان
دعوا راهی برای جلب توجه کودکان است و برای برخی از آنها توجه منفی بهتر از توجه نکردن است. اگر والدین توجه کمتری به دعوای کودکان نشان داده و نگذارند این کار در خانه جا بیفتد، میبینید بچهها نیز دلیل کمتری برای دعوا پیدا میکنند.
عدالت یک باید است
برای مقابله با دعوای کودکان سادهترین راه این است که بپرسید چه کسی دعوا را شروع کرده و چه چیزی گفته است. اما به یاد داشته باشید در بیشتر مواقع تنبیه باید برای هردو یکسان باشد، تفاوتی نگذارید.
به آنها یاد بدهید حرف بزنند
حتی کودکان کم سن میتوانند مفاهیم پایهای دعوا نکردن و برابری را متوجه شوند. با آنها در مورد دعوا و راههای دیگر ممکن برای حل مشکلات صحبت کنید.
احترام بگذارید و مثبت باشید
احترام، احترام و احترام بیشتر در کمک به ایجاد رفتار مثبت در کودکان کمک میکند. نکتهی کلیدی این است که به دعوای آنها بیتوجه باشید و در زمانی که کار درستی انجام میدهند توجه زیادی به آنها کرده و تشویقشان کنید. کودکان به سرعت متوجه تفاوت میشوند.
یک مدل مثبت باشید
شما نمیتوانید زمانی که خودتان مرتباً دعوا میکنید از کودکتان متوقع باشید این کار را نکند. والدین باید در رفتار با دیگران و تعاملات اجتماعی الگوی رفتاری مناسبی برای کودک خود باشند.
موقعیتهای دعوا را به حداقل برسانید
تمام دلایلی که کودکان شما دعوا میکنند را در نظر بگیرید و سعی کنید کاری را انجام دهید که این موقعیتها را به حداقل برسانید. میدانید چه زمانی فرزند شما اخلاق خوبی ندارند، مثلاً خسته یا گرسنه است یا روز بدی را گذرانده، سعی کنید در این شرایط موقعیت دعوا را به حداقل برسانید. کودکان باید بدانند شما آنها را زیاد و یکسان دوست دارید، بدون اینکه توجهی به کاری که کردهاند داشته باشید، اما باید در کنار آن متوجه باشند زمانی که رفتار خوبی دارند شما خوشحال تر خواهید بود.
لا تعليق