تهران – خیابان پیروزی ، روبروی خیابان پنجم نیرو هوایی (روبروی مترو نیرو هوایی) ، مجتمع نسیم ، طبقه اول ، واحد 1

clinicbina@

تلفن تماس : ۷۷۴۶۸۴۱۸-۰۲۱

فراموشی در کودکان

فراموشی در کودکان

چه کنم تا فرزندم وسایلش را گم نکند یا فراموش نکند؟ فراموشی در کودکان معضلی است که اکثر خانواده ها با آن دست و پنجه نرم می کنند. این پیشامد که نهار خوردن را فراموش کنیم و یا چترمان را گم کنیم. امری طبیعی است که بعضی از ما به آن عادت نیز کرده‌ایم. کودکان به‌ ویژه مستعد فراموشی یا گم کردن هستند که گر چه یک رخداد طبیعی است. اما در عین‌ حال، کلافه کننده، وقت‌گیر و گران نیز هست.

فراموشی در کودکان

صدای کودکان پای تلفن می‌گوید: مامان من کفش‌های ورزشی‌ ام رو فراموش کرده‌ام. می تونی اونارو به مدرسه بیاری؟ یا اینکه: کتاب ریاضی من کجاست؟ یادمه که اونو به خونه آوردم. معمولاً تا هفت‌سالگی، این والدین هستند که تمام چیزها را برای کودکشان به خاطر می‌آورند. بعد از آن، والدین فرض را بر این می‌گذارند که کودکان می‌توانند به‌ طور فزاینده‌ای مسئولیت قبول کنند.

با این‌ حال، معمولاً کودکان بزرگ‌تر به خود اجازه می‌دهند که فراموش‌ کار باشند زیرا می‌توانند برای جبران آن، به امید پدر و مادرشان باشند. بعضی از کودکان بسیار حواس‌ پرت هستند و تنها هنگامی به یاد می‌آورند که دیگر کار از کار گذشته است. حواس‌ پرتی می‌تواند نشانۀ بیماری اختلال در توجه باشد. ولی معمولاً صرفاً یک علامت فراموش‌ کاری است.
به خاطر آوردن و از پیش برنامه‌ ریزی کردن، مهارت‌ هایی هستند که باید پرورش یابند. سعی کنید با راه‌ حل‌ های زیر به کودک کمک کنید که کم‌تر فراموش کند.

نکات مهم برای عدم فراموشی

همین الآن شروع کنید و از گم کردن‌های بعدی پیشگیری کنید.

  • یک الگوی سازنده و یک برنامه برای عمل ترتیب دهید که روند استقلال و مسئولیت‌ پذیری را پرورش دهد.
  • به کودک جای مشخصی برای نگهداری اشیائش بدهید. اطمینان حاصل کنید که کودک جالباسی اختصاصی و جای به‌ خصوص برای اسباب‌ بازی‌ها و کتاب‌هایش دارد. به این جاهای اختصاصی برچسب بزنید و از همان ابتدا از آن‌ها به‌ طور مداوم استفاده کنید. کودک از شما تقلید خواهد کرد و در نتیجه، مهارت‌های سازمان‌ دهی‌اش رشد خواهند کرد.
  • از تحسین استفاده کنید. هنگامی‌که کودک دنبال چیزی می‌گردد و آن را در جای مخصوصش پیدا می‌کند. او را برای قرار دادن شیء در جای مناسب تحسین کنید. هنگامی‌ که کتش را به جالباسی آویزان می‌کند و یا این‌ که یک اسباب‌ بازی را در جای خودش قرار می‌دهد. نکاتی را دربارۀ بازدهی کارش و اینکه چقدر آسان‌تر دفعۀ بعد می‌تواند کتش یا اسباب‌ بازی‌اش را پیدا کند، ذکر کنید.

پیام بگذارید

(0 دیدگاه)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *